Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja (predugovorne obavijesti)

Pojam trgovac odnosi se na trgovačko društvo Vrutak d.o.o. Zagreb, Vodovodna 20a, OIB 95092888930, telefon 00385 1 3643 701, vrutak@vrutak.hr

Pojam Korisnik ili kupac odnosi se na potrošača kao svaku fizičku osobu koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti.   

Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama za krajnjeg kupca, sa uključenim PDV-om i vrijede za plaćanje putem web trgovine. U cijenu nije uračunat trošak dostave i poštarine. Fotografije i opisi pojedinih artikala i njihove ambalaže dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični proizvodu. Nastojimo što točnije prikazati i opisati artikle. Međutim, zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji artikala.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača i to posebno odredbe koje se odnose na Ugovor sklopljen na daljinu.

Zabranjena je prodaja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina.

Na kupovinu putem web shopa ne odobravamo popuste.

 

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača pisane prigovore primamo na adresu :

Vrutak d.o.o., Vodovodna 20a, 10000 Zagreb. Prigovor nam možete uputiti i putem elektroničke pošte na vrutak@vrutak.hr Na zaprimljene prigovore odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku.

 

Načini plaćanja

  • On-line kreditnom karticom Broj kreditne kartice šalje se SSL zaštićenom vezom PaymentGatewayu. Plaćate odmah prilikom kupnje.

Mogućnost plaćanja: American Express, MasterCard, Visa i Diners.

         

  • Općom uplatnicom, internet bankarstvom ili predračunom. Plaćate prije preuzimanja robe.

Poštarina i dostava (Web Shop)

Cijena dostave robe unutar Republike Hrvatske, osim na otoke, iznosi 40,00 kn (uključen PDV) za isporuke do ukupne vrijednosti manje od 400,00 kn sa PDVom.

Ukoliko je iznos Vaše narudžbe veći od 400,00 kn (sa uključenim PDVom) - DOSTAVU NE NAPLAĆUJEMO.

Cijena i rok dostave robe na otoke biti će izražena u posebnoj ponudi koju možete zatražiti na bilo koji od naših kontakt brojeva telefona ili putem e-maila vrutak@vrutak.hr.

Sve narudžbe, osim na otoke, dostavljamo u roku tri radna dana po primitku Vaše uplate (radni dani od pon-pet). Dostava se vrši samo unutar Republike Hrvatske.

Robu dostavljamo i na području Europske Unije. Za cijenu dostave molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila vrutak@vrutak.hr ili na telefone 385 1 3643-705, 385 1 3643-706. U cijenu dostave na područje država članica Europske Unije ne uračunavamo obvezu plaćanja davanja po posebnim propisima pojedinih država članica, te ako takva obveza postoji u državi isporuke robe ona tereti kupca.

Jednostrani raskid ugovora

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora, bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom (Obrazac izjave) poslanom poštom na adresu Vrutak d.o.o., Vodovodna 20A, 10000 Zagreb, telefaksom na broj 01/3643-573 ili elektroničkom poštom na mail : vrutak@vrutak.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

2. Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, ali ne prije nego što roba bude vraćena.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

3. Povrat robe

U slučaju jednostranog raskida ugovora potrošač snosi izravne troškove povrata robe, i dužan je vratiti robu Vrutak d.o.o. neoštećenu, bez nepotrebnog odgađanja, putem pružatelja poštanskih usluga, zajedno s računom, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio odluku o jednostranom raskidu ugovora trgovcu. Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu na vrijeme ako je prije isteka naprijed navedenog roka poslao robu trgovcu. Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Vrutak d.o.o. dužan je bez odgađanja, a najduže u roku od 14 dana od dana zaprimanja obavijesti potrošača o jednostranom raskidu ugovora, vratiti potrošaču što je platio, ali ne prije nego što roba bude vraćena. U slučaju da je robi rukovanjem potrošača umanjena vrijednost, Vrutak d.o.o. ima pravo na razmjerno umanjenje iznosa koji vraća potrošaču. U slučaju da je roba koju potrošač vraća oštećena i nije za daljnu prodaju Vrutak d.o.o. nije obvezan prihvatiti povrat robe.

4. Troškovi povrata robe

Potrošač snosi izravne troškove povrata robe putem pružatelja poštanskih usluga ili dostavne službe prema njihovom cjeniku.

5. Zamjena oštećene robe

Ukoliko prilikom prijevoza robe dođe do oštećenja, Vrutak d.o.o. će zamijeniti oštećene artikle o vlastitom trošku ili izvršiti povrat uplaćenog iznosa najkasnije do 14 dana od dana primitka informacije o oštećenju artikala. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

6. Zamjena krivo isporučene robe ili robe sa materijalnim nedostatcima

Ukoliko dođe do isporuke krivih artikala ili artikala sa greškom, Vrutak d.o.o. će zamijeniti artikle o vlastitom trošku ili izvršiti povrat uplaćenog iznosa najkasnije do 14 dana od dana primitka informacije o krivim artiklima ili artiklima sa greškom. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Izjava o sigurnosti

Kupujte sigurno T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).